Аграрний тиждень. Україна
    Якісне весняне підживлення озимих зернових і ріпаку
    15 May
    Переглядів: 8 318

    Якісне весняне підживлення озимих зернових і ріпаку..

    Для забезпечення збільшення врожайності і якості насіння озимого ріпаку та озимих зернових варто провести весняне позакореневе підживлення рослин у фазі кущення і виходу у трубку біостимулятором «Вермистим» насамперед на площах, засіяних після оптимальних термінів....

    Докладніше 0
    Більше хмелю - більше й пива замість оковитої
    15 May
    Переглядів: 6 083

    Більше хмелю - більше й пива замість оковитої..

    Після занепаду середини 90-х українське хмелярство тішить виробників пива своїм поступовим відродженням. Відтак вітчизняні пивовари мають змогу доволі напувати популярним напоєм не лише громадян України, а ще й Росії, Молдови, Білорусі, ба навіть екзотичного Іраку....

    Докладніше 0
    БЕЗПЕЧНИЙ ДОПІНГ ДЛЯ НАСІННЯ0
    17 April
    Переглядів: 4 037

    БЕЗПЕЧНИЙ ДОПІНГ ДЛЯ НАСІННЯ0..

    Практично всі сучасні технології вирощування сільгоспкультур передбачають передпосівний обробіток насіння отрутохімікатами. Відтак щороку наша екосистема отримує тисячі тонн небезпечних, як для людей так і природи, хімічних препаратів....

    Докладніше 0
    Золотий фонд урожаю 2009 року
    06 April
    Переглядів: 4 555

    Золотий фонд урожаю 2009 року..

    Сьогодні всім зрозуміло: озима пшениця - основний хліб України. Щорічно цією культурою засівається найбільша площа орної землі - в межах 7 млн. гектарів.  Ґрунтово-кліматичні умови України в цілому сприяють вирощуванню цієї культури з максимальним використанням урожайного потенціалу. Серед...

    Докладніше 0
    Рисівництво: працюватимемо разом з Єгиптом
    27 March
    Переглядів: 5 705

    Рисівництво: працюватимемо разом з Єгиптом..

    Зона рисосіяння у Єгипті зосереджена у дельті Нілу на площі понад 8 млн. гектарів. Верхньої межі продуктивності сортів традиційної селекції було досягнуто в 1987 році. Хоча в національних масштабах середня врожайність рисових чеків у 2008 склала 9,8 т/га (найвища у світі), випробування показали...

    Докладніше 0
    НОВИЙ ЧАС - НОВІ ВИМОГИ
    27 March
    Переглядів: 4 668

    НОВИЙ ЧАС - НОВІ ВИМОГИ..

    На Херсонщині, в Інституті землеробства південного регіону УААН, пройшла регіональна нарада. Зрозуміло, її присвятили  цьогорічним особливостям проведення комплексу весняно-польових робіт і дотриманню науково-обґрунтованих сівозмін. ...

    Докладніше 0
    ХЕРСОНЩИНА: КРОК У МАЙБУТНЄ
    20 March
    Переглядів: 5 390

    ХЕРСОНЩИНА: КРОК У МАЙБУТНЄ..

    Херсонська область посідає провідне місце в Україні з виробництва плодоовочевої продукції. А народні бренди „херсонський кавун" і „херсонські томати" відомі й популярні далеко за межами держави. Та якщо за рівнем агротехнологій аграрії області досягли значних успіхів, то проблематичною,...

    Докладніше 0
    Круп'яні культури потребують допомоги
    17 March
    Переглядів: 7 424

    Круп'яні культури потребують допомоги..

    Закінчення. Початок теми в №№ 04(089), 06(091)  нашої газети.   У рамках науково-технічної програми „Захист рослин" науковими установами розроблено систему захисту круп'яних культур від хвороб і шкідників, рекомендовано виробництву найбільш ефективні препарати для протруєння насіння та...

    Докладніше 0
    Круп»яні культури вимагають допомоги
    20 February
    Переглядів: 6 250

    Круп»яні культури вимагають допомоги..

    Дієтичний рис. Надзвичайно важливе стратегічне значення в харчуванні людей займає рис. Він належить до найдавніших, найпоширеніших у світі високоврожайних культур світового землеробства. Більш ніж для половини населення землі рис є основним продуктом харчування. До того ж, рисова крупа, завдяки високій...

    Докладніше 0
    Знайомий незнайомець
    16 February
    Переглядів: 6 439

    Знайомий незнайомець..

    Початок теми читайте, будь ласка, в №4(089) нашої газети. Буряк на пучкову продукцію висівають під зиму або рано навесні. Норма висіву багатострокового насіння при підзимній сівбі - 16-20, а однострокового - 11 кг/гектар. Глибина загортання 1-2 сантиметри. Збирають буряк з гичкою, коли діаметр...

    Докладніше 0
    Знайомий незнайомець
    06 February
    Переглядів: 6 316

    Знайомий незнайомець..

    Його використовували в їжу з давніх часів. У ІІ-І тис. до н.е. рослину було введено в культуру (десь на островах Середземного моря), а до початку н.е. з'явилися її перші коренеплідні форми. Так, це буряк звичайний. Жителям Київській Русі він став відомим у 10-11 ст., у 16-17 ст. з'явилися його столові...

    Докладніше 0
    Гібриди соняшнику Всеукраїнського наукового інституту селекції
    02 February
    Переглядів: 10 562

    Гібриди соняшнику Всеукраїнського наукового інституту селекції..

    Всеукраїнський науковий інститут селекції (ВНІС) - оригінатор сортів і гібридів багатьох культур: цукрового буряку, кукурудзи, соняшнику, ярого та озимого ріпаку, сої та інших.Основними напрямками в науковій роботі інституту є розробка генетичних систем контрольованого розмноження та селекційних...

    Докладніше 0
     Секрети «грецького зерна»
    02 February
    Переглядів: 6 419

    Секрети «грецького зерна» ..

    В Греції та Італії її називають «турецьким зерном», у Франції та Іспанії - «сарацинським хлібом», у Німеччині - «язичницькою буковою пшеницею». В Європі знають, що гречка прийшла зі Сходу, та звідки саме - не мають уявлення. Навіть на батьківщині її походження забули, охрестивши «грецьким зерном»,...

    Докладніше 0
    Цикламен: екзотичні першоцвіти посеред зими
    26 January
    Переглядів: 9 409

    Цикламен: екзотичні першоцвіти посеред зими..

    Ця дивовижна рослина здатна всю зиму милувати око яскравим букетом екзотичних квітів. Ніби нагадуючи, що життю потрібно радіти завжди, навіть коли за вікном тріскучі морози.Цикламен взяв свою назву від грецького „kyklas" - круглий. Мабуть, завдячуючи округлій формі клубнів. Квіти його...

    Докладніше 0
    Ринок ГМО: за і проти
    20 January
    Переглядів: 8 329

    Ринок ГМО: за і проти..

    На шпальтах №№42, 43 нашої газети йшлося про формування ринку генетично модифікованих організмів (ГМО). Сьогодні ми завершуємо друкувати роздуми науковців УААН.Застосування Закону "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих...

    Докладніше 0
    ГМО чи органічне виробництво?
    18 December
    Переглядів: 4 932

    ГМО чи органічне виробництво?..

    Чи варто допомагати природі? Вже кілька десятиліть поспіль науковці прагнуть дати відповідь на це запитання. А поки дискусії тривають, науковці активно експериментують з матінкою-природою, створюючи нові генетичні форми рослин. То ж ГМО чи органічне виробництво? Своєю точкою зору з журналістами...

    Докладніше 0
    Ринок ГМО: за і проти
    18 December
    Переглядів: 8 984

    Ринок ГМО: за і проти..

    Серед агрокультур лідерами за приростом площ є бавовник (з 1,6 млн. га в 2006 р. до 15,0 млн. га в 2007 р., що складає 13% світової площі під біотехнологічними культурами), кукурудза (з 25 до 35 млн. га, або 25%), ріпак (з 0,7 до 5,5 млн. га, або 5%). Для найпоширенішої ГМ-рослини - сої - площа...

    Докладніше 0
    ГОЛОВНА МЕТА - ПЛІДНА СПІВПРАЦЯ
    18 December
    Переглядів: 6 421

    ГОЛОВНА МЕТА - ПЛІДНА СПІВПРАЦЯ..

    В Чернівцях відбулась Європейська фітосанітарна конференція по картоплі та інших продовольчих культурах. Представники фітосанітарних служб 30-ти країн світу ділились досвідом методів і методик виявлення та боротьби з карантинними шкідливими організмами. Актуальність тематики Європейська фітосанітарна...

    Докладніше 0
    Відкриття «тепличної» Америки
    18 December
    Переглядів: 5 231

    Відкриття «тепличної» Америки..

    Ще кілька століть тому український класик надихав чужого научатися і свого не цуратися. Ось і сьогодні їдуть українські аграрії за передовим досвідом до заморських країн. Про візит групи українських бізнесменів до США вам розповідає директор асоціації «Теплиці України» Олександр Томляк. - Олександре...

    Докладніше 0
    Знайомтесь: нова ягідна культура
    18 December
    Переглядів: 8 535

    Знайомтесь: нова ягідна культура ..

    Лохина (Vaccinium coviulianum L.), завдяки смаковим і лікувальним властивостям плодів та листя, все більше привертає увагу спеціалістів як перспективна ягідна культура. ЇЇ здатність рости на кислих заболочених ґрунтах, не придатних для вирощування інших сільгоспкультур, робить цю рослину привабливою...

    Докладніше 0