В Україні здавна розводять молочних кіз. Але займаються ними переважно в присадибних господарствах. За валовим надоєм козиного молока його виробництво ніколи не складало конкуренцію коров’ячому, тому, мабуть, інтерес до нього залишався на низькому рівні, тоді як у багатьох...
Днями відбулося заплановане засідання Президії НААН. Учені обговорювали проблеми організації виконання наукових завдань з техніко-технологічного і проектувального забезпечення промислового виробництва молока та модернізації ферм з виробництва молока в дослідних господарствах мережі академії. Нараду...
Ще з минулого року, стверджують експерти, в Україні стабілізувалися і почали зростати показники галузі тваринництва. Так, на початок червня поточного року поголів’я свиней зрослона 4,8% порівняно з відповідною датою 2012 року. Фахівці ринку пов’язують це із залученням інвестицій у...
Найбільш складним та заплутаним ланцюгом у племінній роботі є відбір та підбір тварин. Ця заплутаність у галузі свинарства визначена відсутністю єдиного погляду в питанні визначення «модельної тварини», в якій найбільш вдало поєднані для економіки ознаки продуктивності. При цьому,...
Стан виробництва та споживання молока і м’яса на Буковині переконує: одним зі шляхів забезпечення потреб населення в яловичині є розвиток м’ясного скотарства. Тому подальше зростання обсягів виробництва м’яса здійснюватиметься за рахунок розведення великої рогатої худоби, бо в...
Хоча вівчарство та козівництво наразі в Україні не має промислових масштабів, попит на продукцію цієї галузі тваринництва невпинно зростає. А якщо є попит, то відповідно зростатиме кількість господарств, які займатимуться цим видом бізнесу. Про всі важливі складові цих галузей нещодавно говорили на...
Крок уперед зроблено в галузі свинарства. Незабаром українські виробники м’яса свинини зможуть оцінювати тварин в Україні. Ініціаторами впровадження цього методу стала Українська корпорація по виробництву м’яса на промисловій основі «Тваринпром» та Інститут свинарства ім. О.В....
Нещодавно на Херсонщині, на базі УНПП «Асканія-Генетик» Чаплинського району, фахівці галузі тваринництва міркували над удосконаленням роботи по відтворенню поголів’я сільськогосподарських тварин. Адже область щоквартально повинна інформувати уряд про виконання заходів, спрямованих на...
Складний механізм взаємин між виробниками, первинними споживачами (заготівельниками і переробниками) та його покупцями в умовах конкурентного середовища має цілу низку прихованих проблем і не дає чіткого уявлення щодо зв’язку між реальними витратами агровиробників і формуванням ціни кінцевої...
Продукцію племінного заводу ТОВ «Агропрайм Холдинг» добре знають в Україні. А цього року відмінні якості найкращих племінних свинок і кнурців, вирощених на племзаводі, зможуть гідно оцінити і свиноводи сусідньої Молдови. «Аграрний тиждень» продовжує слідкувати за...
Таке біологічне явище як гетерозис не завжди в повній мірі використовується фахівцями господарств для виробництва товарної продукції. Найбільш повно його застосовують у промисловому птахівництві та свинарстві. В чому принципова відмінність звичайного схрещування та гібридизації? Які переваги дає...
Таке біологічне явище як гетерозис не завжди в повній мірі використовується фахівцями господарств для виробництва товарної продукції. Найбільш повно його застосовують у промисловому птахівництві та свинарстві. В чому принципова відмінність звичайного схрещування та гібридизації? Які переваги дає...
У колишньому Ра дянському Союзі з його величезними армією, міліцією і тюрмами вівчарство розкошувало. Овеча вовна йшла на виготовлення солдатських та офіцерських шинелей, рукавичок, шапок. Шкільна форма, нехай і не французького покрою, теж шилася з вовняних тканин. А бо костюми з...
Основним фактором, що визначає інтенсифікацію вівчарства, є раціональна організація відтворення стада. Правильна організація запліднення вівцематок заслуговує особливої уваги, бо дозволяє у повній мірі реалізувати потенційні можливості відтворення і забезпечує підвищення економіки ведення галузі. ...
Вівчарство та козівництво є однією з важливих галузей тваринництва. В багатьох країнах воно має пріоритетний розвиток перед іншими галузями. Оскільки в Державному бюджеті на 2013 рік передбачаються кошти на підтримку вічарства, то ця тваринницька галузь без сумніву матиме поштовх до активного розвитку....
Кокцидіоз визнано одним із найскладніших захворювань, що завдає серйозної шкоди не лише кишечнику, а й загальному стану здоров’я тварин. Перші прояви клінічних ознак хвороби (пронос, втрата апетиту та ваги) зазвичай з’являються через 2-4 тижні після вигону ягнят на пасовища. ...
Оспа овец и коз - высококонтагиозная (заразная) особо опасная болезнь, характеризующаяся лихорадкой и образованием папулезно-пустулезных поражений в эпителии кожи и слизистых оболочках дыхательных путей и желудочно-кишечного тракта. Эта болезнь известна с глубокой древности. Считают, что в Европу...
Нещодавно на базі ПАТ «Племзавод «Степний» у селі Заповітне Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області відбулася виїзна нарада з питань розвитку тваринництва, у т.ч. в регіоні. Керівники Мінагрополітики, корпорації «Тваринпром», обласної держадміністрації,...
Зміна клімату внаслідок парникового ефекту є однією з найглобальніших екологічних проблем сьогодення, яку може відчути кожен. Вивчаючи історію питання парникового ефекту, вчені встановили: до 1990 р. середня температура на планеті збільшувалася на 0,5ºС кожні 100 років, а нині вона зростає на...
П тицеводы Беларуси наконец-то собрались на свой первый форум, организованный Союзом птицеводов «Белптицесоюз» при активном участии Международного форума птицеводов, возглавляемого Сергеем Шабаевым (Россия). Интеграционные процессы, которые происходят в рамках...
Сьогодні практично в усіх тваринницьких господарствах України нарікають на високу вартість послуг з ідентифікації худоби. Зокрема, керівники агропідприємств і спеціалізованих господарств, посилаючись на документи профільного міністерства і ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин»,...
У будь-якому живому організмі волога відіграє одну з найважливіших ролей, бо за її участі відбуваються всі біохімічні, фізико-хімічні й фізіологічні процеси. Так, масова частка природної вологи у м ’ясі курчат-бройлерів залежить від анатомічної будови частин тушок і становить 65-70%. При...
Красиве, просторе, сучасне приміщення отримав молочний комплекс у селі Григорівка Бахмацького району. Світла доїльна зала з новим обладнанням виправдовує своє призначення, бо йдеться про виробництво виключно високоякісного молока. Комп’ютер щодня фіксує його кількість, отриману від кожної...
Паралельно попит у зростає і кількість охочих інвестувати у невеликі переробні підприємства. Щоправда, коло потенційних інвесторів невелике: люди «зі сторони», котрі не працюють у харчовому секторі , бояться розпочинати таку справу через недосконале знання...