Цього разу свою традиційну зустріч за підсумками роботи у 2012 році виробники свинини провели в приміщенні профільного міністерства. І вже це дозволило багатьом присутнім зробити висновок: у державі починають звертати увагу на галузь свинарства. До того ж нарада не була схожа на звичайну, коли одні...
Літр справжнього козиного молока екстра-класу сьогодні цінується не менше ніж 5 літрів коров'ячого. Відтак, власники 650 тисяч українських «дерез» мали б озолотитись. Але в реальності, як у відомій українській народній казці - ані сини, ані дід із бабусею так і не отримують з вередливої кози...
Годівля свиней і ВРХ та дезінфекція тваринницьких приміщень – важливі компоненти у вирощуванні тварин. Своїм досвідом із цих питань поділились фахівці датської компанії на міжнародній науково-практичній конференції, яка відбулась у рамках ІІІ Міжнародної виставки тваринництва та птахівництва «Agro...
Нардепи збираються вивести на чисту воду виробників молочної продукції, які підміняють її рослинними та жировими замінниками, забуваючи поінформувати про це населення. Законопроект за №2172 від 04.02.13 року про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та інших законодавчих...
Если вы всерьез задумываетесь о процветании своего бизнеса, если забота о животных, которые содержатся в вашем хозяйстве, - не просто слова, наша компания готова помочь вам в вашем нелегком труде. Ведь ООО «Лакта Люкс» уже несколько лет предлагает на украинском рынке оборудование европейских компаний,...
Незважаючи на те, що останніми роками виробництво молока зростає як у світі, так і в Україні, проблем в українських виробників молока не поменшало, вважають учасники IV Всеукраїнського молочного конгресу, який відбувся в столиці України 19 лютого. Тенденції молочного ринку «Найприбутковішим роком у...
Українське свинарство останніми роками показує достатню стабільність і надалі розвиватиметься динамічно, вважають фахівці Німецького аграрного центру в Україні, про що вони і розповіли на Міжнародному семінарі «Сучасні підходи до галузі свинарства», який відбувся в рамках виставки « Agro Animal Show...
Когда антибиотики бессильны и вредны Не секрет, что до недавнего времени антибиотики применялись в птицеводстве и животноводстве не только для «профилактики» инфекционных заболеваний, но и в качестве активаторов роста (AGP). Со временем производители, заботящиеся о репутации предприятия, отказались от...
Відгодівельні якості свиней, на відміну від відтворювальних, мають більш високий ступінь впливу спадковості. Та і вони у значній мірі залежать від рівня годівлі, умов утримання, статусу здоров’я, стада, мікроклімату та інших чинників. Створення оптимальних умов утримання з регульованим мікрокліматом у...
За 300 років у вівчарстві України відбулося 4 злети і 5 падінь, останнє з яких – найглибше. Найбільше зростання чисельності овець, відповідно й продукції, відбувалося в 1865, 1928, 1941, 1960-1990 рр. - 7-10,6 млн. голів. Спад поголів’я спостерігався з 1823, 1910, 1934, 1946, 1993-2002 рр. в межах від...
Вівчарство – одна з галузей тваринництва , развит ок якої залежить від допомоги держави . У Д ержбюджеті - 2013 передбач ені кошти на спеціальну бюджетну дотацію за утримання наявного поголів’я вівцематок і ярок старше одного року. Це має стимулювати розвиток вітчизняного вівчарства , вважають у...
Вівчарство – єдина галузь тваринництва, від якої отримують різноманітну продукцію з цілющими властивостями: дієтичну ягнятину, молоко для виготовлення делікатесних твердих сирів та бринзи, а також незамінну сировину для текстильної промисловості – вовну, овчини, смушки та шкіри, вироби з яких за...
Нинішня ситуація у галузі вівчарства відзначається вже не просто зменшенням поголів’я, а й невідновними втратами відтворювальної його частини – маточного стада. Катастрофічний стан вівчарства обумовлений багатьма причинами, а саме: диспаритетом цін на промислову і сільськогосподарську продукцію;...
Важливою біологічною особливістю овець, яка визначає їх широке розповсюдження та високу корисність, є велика пластичність у пристосуванні до різних кліматичних і господарських умов. Вівця має велику продуктивність, відносно швидкий темп розмноження, у неї доволі швидка скоростиглість і здатність...
Асканійська каракульська порода овець – інноваційний продукт селекції. Вона створена в результаті багаторічної цілеспрямованої творчої селекційної роботи колективу вчених Інституту «Асканія-Нова», Буковинського інституту агропромислового виробництва НААН та спеціалістів племінних господарств і...
На рынке курятины объемом более 11 млрд. грн. грядет передел, пишут и говорят в СМИ. Причина – разработан новый ДСТУ, одна из норм которого ограничивает уровень влаги при размораживании мяса птицы до 4%. Чьи интересы преследуются при раздувании в СМИ вопроса о содержании влаги в охлажденном мясе птицы,...
Переваги використання органічних кислот у годівлі свиней підтверджено і документовано науковою літературою. Практична ж ефективність доведена безліччю незалежних дослідів на фермах усього світу. Щоб переконатися у вигоді використання підкислювача у годівлі поросят, пропонуємо вам дізнатися про дослід,...
Схоже, парламентарії нового скликання не залишать поза увагою молочне питання, над яким активно попрацювали їх попередники. 7 червня 2012 року Верховна Рада України шостого скликання прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства...
Приємно спілкуватися з професіоналом, який уболіває за справу свого життя, знає її досконало, навчає інших і, звісно, усім серцем бажає урятувати її для майбутніх поколінь. Саме такою людиною є наш сьогоднішній співрозмовник - Василь Михайлович Туринський, доктор с.-г. наук, професор, президент...
Майже тридцять років тому за спільної ініціативи Міністерства сільського господарства і Міністерства внутрішніх справ в Україні були створені підрозділи ветеринарної міліції. Саме їхні фахівці допомогли у короткі терміни ліквідувати численні вогнища ящуру, класичної та африканської чуми свиней, сибірки...
Як виявляється, стейк з тварини породи м’ясного напряму продуктивності якісніше, ніж з молочної. Про це та деякі інші аспекти роботи м’ясної галузі нам розповів Олег Леонідович Білозерський, голова Української галузевої виробничо-наукової асоціації «М’ясне скотарство». - Шановний Олеже Леонідовичу,...
Якщо є попит споживача, то і виробництво нарощує обсяги. За останні два десятиріччя споживчі уподобання зазнали значних змін. Практично вдвічі знизився вжиток м'яса на душу населення. Якщо в 1990 році м'яса всіх категорій середньостатистичний житель України споживав 84 кг у рік, то з 2000-го...
Цьогоріч уже вдруге в рамках Animal Farming Ukraine працювала конференція «Аграрна країна: прибуткова перепілка» за організації видання «Аграрний тиждень. Україна», ВО «Київптахопром» та асоціації «Птахопром України». Кількість присутніх у залі красномовно засвідчила: інтерес до цієї галузі росте з...
Виявляється, переп і л ка практично не хворіє на пташині хвороби, попри те, що сама може бути їх носієм . Такий факт є надто привабливим для розвитку в Україні переп е линих підприємств . Не кажучи вже про корисність продуктів ц их виробництв . Трохи про користь для людини Японці дуже добре знаються на...
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше