Цього разу свою традиційну зустріч за підсумками роботи у 2012 році виробники свинини провели в приміщенні профільного міністерства. І вже це дозволило багатьом присутнім зробити висновок: у державі починають звертати увагу на галузь свинарства. До того ж нарада не була схожа на звичайну, коли...
Літр справжнього козиного молока екстра-класу сьогодні цінується не менше ніж 5 літрів коров'ячого. Відтак, власники 650 тисяч українських «дерез» мали б озолотитись. Але в реальності, як у відомій українській народній казці - ані сини, ані дід із бабусею так і не отримують з вередливої кози...
Годівля свиней і ВРХ та дезінфекція тваринницьких приміщень – важливі компоненти у вирощуванні тварин. Своїм досвідом із цих питань поділились фахівці датської компанії на міжнародній науково-практичній конференції, яка відбулась у рамках ІІІ Міжнародної виставки тваринництва та птахівництва...
Нардепи збираються вивести на чисту воду виробників молочної продукції, які підміняють її рослинними та жировими замінниками, забуваючи поінформувати про це населення. Законопроект за №2172 від 04.02.13 року про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та інших...
Если вы всерьез задумываетесь о процветании своего бизнеса, если забота о животных, которые содержатся в вашем хозяйстве, - не просто слова, наша компания готова помочь вам в вашем нелегком труде. Ведь ООО «Лакта Люкс» уже несколько лет предлагает на украинском рынке оборудование европейских...
Незважаючи на те, що останніми роками виробництво молока зростає як у світі, так і в Україні, проблем в українських виробників молока не поменшало, вважають учасники IV Всеукраїнського молочного конгресу, який відбувся в столиці України 19 лютого....
Українське свинарство останніми роками показує достатню стабільність і надалі розвиватиметься динамічно, вважають фахівці Німецького аграрного центру в Україні, про що вони і розповіли на Міжнародному семінарі «Сучасні підходи до галузі свинарства», який відбувся в рамках виставки «...
Когда антибиотики бессильны и вредны Не секрет, что до недавнего времени антибиотики применялись в птицеводстве и животноводстве не только для «профилактики» инфекционных заболеваний, но и в качестве активаторов роста (AGP). Со временем производители, заботящиеся о репутации предприятия,...
Відгодівельні якості свиней, на відміну від відтворювальних, мають більш високий ступінь впливу спадковості. Та і вони у значній мірі залежать від рівня годівлі, умов утримання, статусу здоров’я, стада, мікроклімату та інших чинників. Створення оптимальних умов утримання з регульованим...
За 300 років у вівчарстві України відбулося 4 злети і 5 падінь, останнє з яких – найглибше. Найбільше зростання чисельності овець, відповідно й продукції, відбувалося в 1865, 1928, 1941, 1960-1990 рр. - 7-10,6 млн. голів. Спад поголів’я спостерігався з 1823, 1910, 1934, 1946, 1993-2002 рр. в...
Вівчарство – одна з галузей тваринництва , развит ок якої залежить від допомоги держави . У Д ержбюджеті - 2013 передбач ені кошти на спеціальну бюджетну дотацію за утримання наявного поголів’я вівцематок і ярок старше одного року. Це має стимулювати розвиток...
Вівчарство – єдина галузь тваринництва, від якої отримують різноманітну продукцію з цілющими властивостями: дієтичну ягнятину, молоко для виготовлення делікатесних твердих сирів та бринзи, а також незамінну сировину для текстильної промисловості – вовну, овчини, смушки та шкіри, вироби з...
Нинішня ситуація у галузі вівчарства відзначається вже не просто зменшенням поголів’я, а й невідновними втратами відтворювальної його частини – маточного стада. Катастрофічний стан вівчарства обумовлений багатьма причинами, а саме: диспаритетом цін на промислову і сільськогосподарську...
Важливою біологічною особливістю овець, яка визначає їх широке розповсюдження та високу корисність, є велика пластичність у пристосуванні до різних кліматичних і господарських умов. Вівця має велику продуктивність, відносно швидкий темп розмноження, у неї доволі швидка скоростиглість і здатність...
Асканійська каракульська порода овець – інноваційний продукт селекції. Вона створена в результаті багаторічної цілеспрямованої творчої селекційної роботи колективу вчених Інституту «Асканія-Нова», Буковинського інституту агропромислового виробництва НААН та спеціалістів племінних...
На рынке курятины объемом более 11 млрд. грн. грядет передел, пишут и говорят в СМИ. Причина – разработан новый ДСТУ, одна из норм которого ограничивает уровень влаги при размораживании мяса птицы до 4%. Чьи интересы преследуются при раздувании в СМИ вопроса о содержании влаги в охлажденном...
Переваги використання органічних кислот у годівлі свиней підтверджено і документовано науковою літературою. Практична ж ефективність доведена безліччю незалежних дослідів на фермах усього світу. Щоб переконатися у вигоді використання підкислювача у годівлі поросят, пропонуємо вам дізнатися про дослід,...
Схоже, парламентарії нового скликання не залишать поза увагою молочне питання, над яким активно попрацювали їх попередники. 7 червня 2012 року Верховна Рада України шостого скликання прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну підтримку сільського...
Приємно спілкуватися з професіоналом, який уболіває за справу свого життя, знає її досконало, навчає інших і, звісно, усім серцем бажає урятувати її для майбутніх поколінь. Саме такою людиною є наш сьогоднішній співрозмовник - Василь Михайлович Туринський, доктор с.-г. наук, професор, президент...
Майже тридцять років тому за спільної ініціативи Міністерства сільського господарства і Міністерства внутрішніх справ в Україні були створені підрозділи ветеринарної міліції. Саме їхні фахівці допомогли у короткі терміни ліквідувати численні вогнища ящуру, класичної та африканської чуми свиней, сибірки...
Як виявляється, стейк з тварини породи м’ясного напряму продуктивності якісніше, ніж з молочної. Про це та деякі інші аспекти роботи м’ясної галузі нам розповів Олег Леонідович Білозерський, голова Української галузевої виробничо-наукової асоціації «М’ясне...
Якщо є попит споживача, то і виробництво нарощує обсяги. За останні два десятиріччя споживчі уподобання зазнали значних змін. Практично вдвічі знизився вжиток м'яса на душу населення. Якщо в 1990 році м'яса всіх категорій середньостатистичний житель України споживав 84 кг у рік, то з 2000-го по...
Цьогоріч уже вдруге в рамках Animal Farming Ukraine працювала конференція «Аграрна країна: прибуткова перепілка» за організації видання «Аграрний тиждень. Україна», ВО «Київптахопром» та асоціації «Птахопром України». Кількість присутніх у залі...
Виявляється, переп і л ка практично не хворіє на пташині хвороби, попри те, що сама може бути їх носієм . Такий факт є надто привабливим для розвитку...